Родители на протест срещу насилието в детските градини и училищата

Организаторите на протестите „Не на насилието в детските градини и училищата” призоваваха гражданите на Казанлък да подкрепят протеста в Стара Загора в събота, от 11.30 часа в градската градина (до Общината) с присъствието си.

Родители от цялата страна се наговарят за повсеместни протести утре пред сградите на общинските администрации срещу упражняване на насилието над децата в градините и училищата. Поводът за утрешните протести в 12 български града са зачестилите случаи на физически и психически тормоз над деца в забавачниците. Част от исканията на протестиращите са за мандатност на директорите на детски градини и училищата,на началниците на регионалните управления на образованието и общинските просветни отдели. За поставяне на видеонаблюдение във всички детски градини и училища, както и психотестове за учителите настояват организаторите на протестите.

В допитване по темата за въвеждането на видеонаблюдение в детските градини в сайта Presstv.bg казанлъчани приемат тази възможност, като наложителна. Процент над половината от гласувалите в анкетата ни бяха „за“ камери в забавачниците. 51% от казанлъчани за отговорили твърдо „Да“ на въпроса „Трябва ли да има видеонаблюдение в детските градини? Още 18% също подкрепят идеята, защото така биха били сигурни, че няма да се упражнява насилие върху децата им. Едва 11% са категорично против, 3% се притесняват, че камерите ще стресират работещите там, 8% се опасяват, че видеонаблюдението няма да спомогне за по-добрата работа на педагозите. Други 8% нямат мнение, но смятат, че по-скоро трябва да се промени моделът на работа в детските заведения, вместо да се монтират камери.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram