Мариус Куркински и спектакли на „Сълза и смях“ и Сатиричния театър в програмата на „Чудомирови празници“

Хитови спектакли, сред които и две премиери, ще гостуват в Казанлък за традиционните Чудомирови празници през март. Първият спектакъл, който ще бъде игран на сцената на НЧ „Искра“ е „Секс за първи път“ по Кен Девънпорт на 25 март. В комедийния хит сред спектаклите от софийска сцена участват популярните български актьори Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков с театър „Сълза и смях“. „Черното пиле“ с Мариус Куркински е друг акцент в афиша на „Чудомирови празници“. В програмата тази година е включено участие и на Сатиричния театър с комедията „Лъжци по неволя“. Моноспектакълът по Чудомир  „Аман от магарета“, както и участие на казанлъшкия Театър „Любомир Кабакчиев“ с „Господин Милионерът“ са други заглавия сред театралните постановки за празниците. Последно в програмата е танцовият спектакъл „Артист“ на театралната работилница Сфумато, с който ще бъдат закрити „Чудомирови празници“.

Ансамбъл „Космическите гласове“ с диригент Ваня Монева и хитов рокконцерт също съпътстват програмата за 2017 г., обявиха на пресконцеренция днес от Фондация „Чудомир“. За последните две прояви, както и за театралните постановки, ще се заплаща вход, като цените на билетите ще варират от 12 до 20 лв. Всички останали прояви ще могат да бъдат посетени от казанлъчани безплатно.

В „Чудомирови празници“ тази година присъстват шест постановки, пет концерта, четири уъркшопа, шест представяния на книги, четири изложби и два детски спектакъла.

Откриването на празниците по традиция е в деня, в който ще отбележим 127 г. от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудомир на 25 март. В 11:00 часа ще стартира първата от общо 33-те прояви в програмата, а официалното откриване е от 19:00 часа с връчването на наградата за къс хумористичен разказ.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram