Ученици от ПГ по лека промишленост и туризъм получиха сертификати за завършен курс на обучение

Сертификати за успешно завършен курс на обучение – 100 часа английски език, получиха ученици от ПГЛПТ в Казанлък. Те са участници в проекта „ Усвояване на професионални умения в туризма“, по който от тази учебна година работи училището. Това е вторият европейски проект, по който работи ПГЛПТ. „Повишаване квалификацията и мобилност в уменията за работа с възрастни“ бе темата на предишния проект, по който работи гимназията, с партньор испанска асоциация, работеща в сферата на туризма. Проектът бе с насоченост към преподаватели от гимназията.
В програмата на участниците има още два курса, в рамките на които те изучават културно-историческото наследство на Кипър и особеностите на кипърската кухня. Проектът „Усвояване на професионални умения в туризма“, се реализира в казанлъшкото училище от началото на тази учебна година, по програма „Леонардо да Винчи“. В него работят 15 ученика от професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ и „ Организация на туризма и свободното време“. Проектът е насочен към провеждането на производствена практика, която ще се проведе на територията на двата кипърски града Пафос и Никозия, които имат дългогодишни традиции в сферата на туризма. Партньор на казанлъшкото училище е кипърската асоциация „Нолидж“. Производствената практика ще се проведе от 1 до 21 април 2013 година.
Стойността на проекта е 40 хил. евро. Целта на този проект е учениците, участващи в него да придобият нови умения за работа в сферата на туризма в една страна, където има традиции в тази насока, разказва директорът на ПГЛПТ Рени Червенкова.

Сл. Гайдарова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram