Национална мрежа за децата организира дискусия в Казанлък

„Какво трябва да се случва, за да имаме ефективна подкрепа към родителите и семейно-ориентиран подход на практика?“ е темата на публична дискусия, която организира Национална мрежа за децата в Казанлък. Целта е обсъждане на предизвикателства, добри практики и научени уроци от работата на различните институции, организации и представители на услуги с цел извеждане на конкретни препоръки за подобряване на политиките и практиките на местно и национално ниво.

Дискусията ще се състои на 24 февруари /петък/, от 09:30 до 11:00 часа в хотел Казанлък, пл. „Севтополис“ № 1., съобщават организаторите.

За участие в срещата освен професионалисти, работещи с деца и организаци и членове на Национална мрежа за децата, са поканени Областният управител на  Стара Загора, представители на Община Казанлък, Регионалното управление на образованието (РУО), Районната здравна инспекция (РЗИ), Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП), Отдел за закрила на детето, Областната дирекция на МВР и други заинтересовани институции.

Дискусията е част от работна среща, организирана от Национална мрежа за децата на 23 и 24 февруари в Казанлък с участието на над 30 организации членове на Мрежата от цялата страна, които работят по темите „Семейство“ и „Здраве“. Съдомакини на срещата са Фондация „Сийдър“ и Сдружение „Бъдеще за децата“, които работят активно в гр. Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram