Времето днес и до края на седмицата

Днес ще бъде предимно слънчево и топло. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла. С до умерен юг-югозападен вятър ще се затопля. Привечер от запад ще се появи висока облачност. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 17°.
Във вторник ще духа слаб до умерен югозападен вятър, бъде топло: минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 18° и 23°. Облачността постепенно ще се увеличава. Преди обяд ще е разкъсана, средна и висока, на места и до предимно слънчево, а в следобедните часове вече ще е значителна. Привечер и през нощта срещу от северозапад ще започнат слаби валежи от дъжд.
В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух, дневните температури ще се понижат с няколко градуса. Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, през първата половина от деня на повече места в Северна и Западна България, а по-късно – в югоизточната част от страната.
Още през нощта срещу четвъртък валежите почти навсякъде ще спрат. В четвъртък температурите ще се понижат още. Ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в следобедните часове. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от изток.
В петък и през почивните дни отново ще има значителна облачност, ще има и превалявания на повече места в събота, когато и температурите ще са относително по-ниски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram