Юноши от ПМГ и девойки на Хуманитарната гимназия спечелиха ученическите игри по волейбол за 8-10 клас

Днес бяха връчени купите на победителите в ученическата надпревара по волейбол при отборите на юноши и девойки 8-10 клас.

Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, която преди седмица спечели правото да представя Община Казанлък в областната надпревара момчета 5-7 клас, е носител на Купата и при девойките, а при юношите победи тимът на Математическата гимназия. С втори места в общинската надпревара са ПМГ девойки и Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт при юноши. Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм спечели две трети места в ученическите игри тази година.

Общо четири отбора при девойки и шест юношески отбора участваха в училищното съревнование. В игрите се включиха отборите на СОУ „Екзарх АнтимІ” за девойки и юноши, както и ПГ „Иван Хаджиенов” само при юношите.

С награди за най-полезни състезатели от турнира – статуетки са Явор Русев от ПМГ „Н. Обрешков” и Мирела Дойчева от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”.

От понеделник започват състезанията за юноши и девойки 11-12 клас. Отново същите училища се очаква да се включат в игрите. Към отборите ще се присъединят и възпитаници на НГПИД „Акад. Д. Узунов”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram