Отличиха казанлъшко сдружение за социално предприемачество в НПО-сектора

Пет неправителствени организации получиха отличие и чек за 8000 лв. в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“, който фондация Български център за нестопанско право (БЦНП) провежда за осма поредна година като част от програмата си „Предприемачество за нестопански организации“. Програмата е създадена с цел подкрепа на социалното предприемачество в НПО-сектора, като предоставя специализирани обучения за участващите организации, за да развиват и надграждат своите бизнес планове, с които да подпомагат мисията си.

Тазгодишната церемония по награждаване на победителите в конкурса се проведе на 16 февруари в Сердика Център, където председателят на Сдружение „Бъдеще за децата“ Мария Гинева прие наградата. Тя бе връчена на НПО от Казанлък за изработване и декорация на бутикови сладки и бисквити. В създаването им участват младежи с интелектуални затруднения под различни форми на обучения и заетост.
Тази година за включване в програмата кандидатстваха 43 идеи за бизнес с кауза от цялата страна.

Отличени са също Фондация „Нашите недоносени деца“, Сдружение „Операция Плюшено Мече“, Фондация „Инициатива за социално израстване“ и WWF България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram