Възстановяват експреса „Чайка“

След приключване на извършваните от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инвестиционни дейности в различни железопътни участъци ще бъде възстановено всекидневното движение на бързите и експресни влакове между София и Бургас, а именно експресът „Чайка“. Това обеща вчера от парламентарната трибуна министърът на транспорта Ивайло Московски.

Той поясни, че бързите влакове със задължителна резервация са извън договора за извършване на обществени превозни услуги и извършваният превоз от тях се определя от търговската политика на дружеството.

Причините за изменението на движението на двата бързи влака са свързани с рехабилитацията и модернизацията по железния път, който извършва НКЖИ по техните маршрути. От началото на 2015 г. се извършват ремонтни дейности в участъците Церковски – Карнобат – Бургас.

От 1 септември 2015 г. пък е стартирал ремонт и между гарите „Клисура“ и „Христо Даново“, който ще продължи 270 дни и се очаква да завърши през май 2016 г. Освен това има и други ремонтни дейности на различни гари железопътни участъци, но след приключването им, движението на двата влака ще бъде възстановено, увери транспортният министър. /Дарик/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram