Казанлък отбелязва 142 години от гибелта на Апостола

За първи път в програмата за отбелязване паметта на Апостола на Свободата Васил Левски в Казанлък ще бъде организирано почетно шествие, което ще потегли от паметната плоча на Васил Левски, ще премине по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до бюст-паметника на Дякона в едноименния жилищен квартал.
Под наслова „142 години безсмъртие“ ще бъде почетена паметта на Апостола, като събитията, посветени на 19 февруари, са организирани от Община Казанлък.
На 19 февруари 2015 г. от 10.00 часа в храм „Св. Троица“ ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола, след което ще бъде положена тържествена клетва от членовете на учредения клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. В 10.30 часа пред барелефа на Левски, поставен на сградата, където някога се е намирал хана на баба Гана, ще бъде изнесена поетична композиция „Слово за Апостола“ от ученици на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ще бъдат поднесени цветя на почит и преклонение.
В 11.00 часа започва почетно шествие от барелефа на Васил Левски по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до бюст-паметника на Левски в едноименния квартал (западно разширение). Тук  от 11.30 часа театрална формация към ОДК „Св. Иван Рилски“ ще представи поетична композиция, ще бъде изнесено слово  за Дякона на българската Свобода и също ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника.
От 17.00 часа в НЧ „Възродена Искра 2000“ ще бъда почетена паметта на Апостола с поетична композиция и изложба под мотото „142 години безсмъртие“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram