Сандвичът от снимката е престоял с дни, твърди фирмата-доставчик на безплатни закуски

Две са фирмите, доставящи безплатните закуски в казанлъшките училища „Йоги 5” ООД и ЕТ „Янко Мермеклиев”, стана ясно след публикацията на Пресс тв от днес „Новини от вас: Безплатната закуска в казанлъшките училища”. Публикацията стана повод спешно в Общината да бъде свикана среща на директорите на училищата и фирмите-доставчици.

Конкретно сандвичът от снимката в статията е т.нар. „Родопска закуска. Той е приготвен от ЕТ „Янко Мермеклиев”. За случая собственикът на фирмата твърди, че информацията не е достоверна и от фотоса личи, че сандвичът е престоял. Вероятно е получен в петък, а родителят го е открил в чантата на детето си във вторник, когато го е снимал. Мермеклиев отрече да доставя закуски в такъв вид. Той не пожела да коментира това дали е евентуална постановка на конкуренцията, но и не отхвърли идеята да е номер на софийски фирми, за които се чувало, че искали да се настанят в бизнеса с безплатните закуски тук.

Директори на училища заявиха след спешната среща, че в повечето случаи храната е качествена, но имало и изключения.

Както вече писа сайтът на Пресс тв от Общината дължат на фирмите-доставчици на храна по детските и социални заведения и училищата повече от половин милион лева.

Научете повече от репортажа на Пресс тв в емисия „Новини“ от 18:10 часа

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram