Признание за първия европейски шампион по таекуондо при децата Павел Бояджиев

Павел Бояджиев, ученик в ОУ „Георги Кирков“-Казанлък, състезател на клуб „Августа“ – Стара Загора, бе посрещнат в Община Казанлък от заместник-кмета Даниела Коева. 10-годишното момче постигна изключителен успех, печелейки злато на Европейското първенство по таекуондо за деца. Турнирът на Стария континент се проведе на 7-8 февруари в Анталия, Турция, като в него взеха участие 250 състезатели от 20 страни.

Павел Бояджиев, който е републикански шампион на България, спечели титлата европейски шампион в най-многобройната категория на първенството – до 27 кг. След тегления жребий на представителя на „Августа” се отреди по-тежката част от схемата, в която го очакваха 6 срещи. След добре подредена тактическа игра, Павел  успя да спечели шестте си двубоя, първия с нокаут, а останалите по точки.

По този начин той стана първият и единствен български европейски шампион по таекундо на България при деца.

През миналата година младият талант спечели откритите турнири по таекуондо за деца на Италия, Испания, Македония и Сърбия, а преди десетина дни стана и Републикански шампион.

Заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева поздрави Павел Бояджиев, който дойде на срещата с треньора си Георги Господинов. „Павел е изключително организиран и дисциплиниран, което рядко се среща при 10-годишни деца“, каза треньорът. Заместник-кметът пожела на младия шампион същия спортен хъс, още по-големи успехи и му връчи подаръци от името на кмета на Община Казанлък. Голямата цел на казанлъшкото момче е да стане олимпийски шампион по таекуондо.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram