Групата съветници на БСП внесоха декларация в ОбС-Казанлък срещу съкращенията на служители в НПМ”Шипка-Бузлуджа”

 

Днес групата съветници на левицата в Казанлък, с ръководител Васил Самарски, внесоха в ОбС- Казанлък Декларация за несъгласие със съкращенията на служители в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”.

Декларацията, социалистите предлагат,  да бъде изпратена до президента на РБългария,  до председателя на Народното събрание, до председателя на Комисията по култура и медии в НС, до министъра на културата и до областния управител на Стара Загора. Очаква се внесената Декларация  да бъде разгледана от местния парламент на заседание през следващата седмица.

Политическият документ  на общинските съветници на БСП в Казанлък е продължение на разпространената Позиция на ръководството на левицата в Казанлък. Социалистите се обявиха срещу съкращенията на служители в Национален парк-музей „Шипка Бузлуджа”.

Обществеността в Казанлък с тревога научи преди седмица, че министъра на културата със своя заповед е разпоредил намаляване числеността на персонала в националния музей със шест щатни бройки. Това е второто съкращение в музея.

По думите на съветниците на левицата в НПМ „Шипка-Бузлуджа” работят доказани професионалисти, които са се посветили изцяло на съхранението на историята ни. „В тяхна кауза се е превърнало опазването на културно-историческото  наследство на България и на Казанлък, това не е ли каузата на всеки българин?!”, се казва още в проекто-декларацията.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram