БСП ще шества под лозунга „С Европа, но никога срещу Русия” в Стара Загора

Днес социалисти от област Стара Загора ще се включат в митинг-шествието „С Европа, но никога срещу Русия”. Протестната проява срещу войната в Източна Украйна е подкрепена от Областния съвет и от общинските съвети на БСП в областта и е по идея на Младежкото обединение.

В шествието ще участват представители на  Националното движение „Русофили”, от Руския клуб и приятели, от БАС, от партиите и движенията в Коалиция „БСП лява България”, родолюбиви граждани. Участниците в митинг-шествието  ще изразят  своята силна тревога от военните действия и няколкото хиляди жертви, в т.ч. и наши сънародници.

 

Сборният пункт на митинг-шествието е до шадравана в парк „Пети октомври” в Стара Загора в 17:30 (18.02.2015). Шествието ще потегли в 18:00 от парка. Митингът ще започне в 18:15 пред Областна администрация в Стара Загора.

 

БСП е против разполагането на тежко въоръжение на територията на Република България!

БСП настоява българското правителство да отстоява позиция за прекратяване на санкциите срещу Русия!

Европа може и трябва да гради своята безопасност заедно с Русия, а не против нея. Досегашните санкции очевидно не са ефективно средство за уреждането на конфликта, а по-скоро нанасят вреди на европейските държави, в това число и на България. Затова и БСП се обяви за тяхната отмяна.

Организаторите на митинга призовават всички граждани, които искат България да остане място на мира и разбирателството твърдо да заявят своята категорична позиция за мир и прекратявяне на войната в Източна Украйна, като се включат в митинга – шествие!

Заповядайте заедно да кажем НЕ на войната!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram