Трудова злополука в Брикел един загина

45 годишен е мъжът, който загина на място при инцидент в „Брикел“ – Гълъбово. Той е баща на две дъщери, които оставя сираци. Пострадаха още четирима души. Двама от тях са прегледани и освободени. Един остава в болницата в Гълъбово, без опасност за живота. Другият пострадала Иван Милков е настанен в неврологично отделение на университетската болница в Стара Загора с парализа на дясна ръка. Мъжът е стоял повече от половин час затиснат от срутилата се гипсова суспензия в серочистващата инсталация. Според лекарите до няколко дни чувствителността на ръката му ще се възстанови и е цяло чудо, че мъжът няма счупвания по тялото след инцидента.

Всички работещи на обекта, били наети от външна фирма, която е наела работниците за извършване почистването на сероочистката. Самите пострадали, коментират, че са имали предпазни облекла и каски. Падналата маса се е срутила върху тях ненадейно от повече от 10 метра височина. На покрива, от където е паднала не е имало хора или работещи.

Започнало е разследване от прокуратурата, потвърди окръжният прокурор Дичо Атанасов, сред водещите версии , по които се работи към този момент е неспазване на трудовата дисциплина.

Инспектори от Инспекция по труда са започнали проверка във връзка с произшествието. Информацията към този момент, е че наетите били наети с граждански  договори, за определена трудова работа. Всички наети са от симеоновградското село Тянево.

Ето какво разказва травматологът, който е прегледал пострадалите приети в старозагорската болница.

https://www.youtube.com/watch?v=pQQ7et4m5r8

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram