Танцовите дуети на „Киара Н“ с два международни турнира за пролетта

Под номер 917 танцовата смесена двойка на клуб „Киара Н“ и „Ксани денс“11-годишните Ксандриния Капелова и Христиан Въгляров са в списъка на номинираните талантливи деца в Клуб 2014 на Фондация „Димитър Бербатов“.  Ксандриния е ученичка на великотърновското СОУ „Вела Благоева“, а Христиан – на ОУ „Кулата“ в Казанлък.
Техните номинации са за първото място – клас 11Д от ІV-тия Национален открит турнир по спортни танци и Купа „България“ в Казанлък на 8 ноември и за четирите им втори им места от други турнири на БФСТ за миналата година.
Приемането на номинациите за Клуб 2014 приключи късно в неделя. Тази седмица ще бъдат обработвани на първо административно ниво всички номинации, постъпили в последните дни на кампанията, след което всички неодобрени на първо ниво номинации ще бъдат разгледани отново (на второ ниво), за да се изключи вероятността за пропуски. Следва финално (трето ниво).
За окончателно одобрени се приемат номинациите след третия етап на проверка.Той ще приключи с обявяване на списъка на Клуб 2014 на началната страница на проекта в уебсайта на фондацията. До тогава нищо не е окончателно, а спортната ни номинация има големи шансове за успех. Именно, на Христиан и Ксандриния треньорите Николай Тенев и Антония Каярова възлагат големи надежди в новия шампионат при децата ІІ-ра възраст, до 11 години. Силни са в представянето си на „латино-американски“ и „стандартни“ танци, както и в многобоя. Смесеният дует, заедно с още три от двойките на „Киара Н“, се подготвя за участие в международен турнир в Гърция. На 8 март в Солун предстои силно състезание за Иван Матанов – Полина Куцарова и Персиан Господинов- Доменика Мирчева в Джуниър 2. Четвъртата двойка – Стелиян Христов и Тоня Келчева ще се състезават при по-малките Джуниър 1.
Следва международен турнир през април в Румъния за две от двойките на казанлъшкия клуб с треньори Антония Каярова и Николай Тенев. По същото време на 18 април в Пловдив се провежда надпревара на родната федерация. Тук се очертава присъствието на казанлъчани да е по-масово. Клуб „Алекс организира Купа България и Открит турнир. Първите състезания за клубовете по спортни танци обаче са през март – в Чирпан и Монтана.
За поредна година през май и ноември ще се проведат домакинските турнири на  двата казанлъшки клуба „Роза“ и „Киара Н“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram