Седмица на даренията в библиотека „Искра“

Продължават да пристигат дарения за казанлъшката библиотека „Искра“, като освен родолюбиви читатели, и образователни институции записаха името си сред приятелите на културната институция.

В резултат на добрите взаимоотношения, казанлъшката книгохранителница получи дарение от книги – научна литература, за всички отдели от Университетската библиотека на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Новите придобивки ще попълнят съществени празноти във фонда, допуснати в преходни години. Дарените книги ще се ползват от читатели със специализирани търсения, студенти, преподаватели. Двете библиотеки се договориха и за дългосрочни съвместни дейности. 

Пристигна и дарение от именития казанлъчанин Веселин Шивачев. Новата му книга „Извор на таланти“ проследява работата на Школите по изкуствата в Казанлък, в които стотици млади хора развиваха и развиват таланта си, влюбени в изкуството прославят родния град. Книгата е издадена по Програмата на Община Казанлък за подпомагане на местни автори. Димир Говедаров пък дари 10 екземпляра от своя нов роман  „Братовчедките от Колумбия“.

По-рано тази седмица, библиотека „Искра“ бе зарадвана с подарък и от казанлъшки адвокат. Дарените книги и играчки са предназначени за читателите на Детския отдел. „Благодарим за подкрепата и от името на малките любознателници, които скоро ще имат достъп до чудесните издания! Скоро ще Ви бъдат съобщени заглавията им. Трогнати сме!“, гласи поста под новината за поредното дарение.

От библиотеката отправят и необичаен призив казанлъчани.

„Ако детето Ви вече не чете някои книги и иска да се раздели с тях или с бебешките плюшени играчки, с радост ще ги приемем като дарение – за настоящите и бъдещите читатели. Нека заедно изграждаме дома на детското четене, „къщата на книгите“!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram