Прокуратурата разследва смъртта на жената, пребита от синовете си

Районна прокуратура-Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство срещу Златко Колев, на 40 г. от гр. Казанлък, и Николай Колев, на 38 г. от гр. Казанлък, за причинена в съучастие средна телесна повреда на майка – престъпление по чл.131 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 15 февруари 2016 г.  братята Златко Колев и Николай Колев са нанесли побой на майка си Василка Цветкова, на 64 г., в дома им в гр. Казанлък. Пострадалата е била приета в Спешния център в МБАЛ- гр. Казанлък.  На 16 февруари 2016 г., около 02.30 ч., Цветкова е починала от мозъчен кръвоизлив, причинен в резултат на инсулт, сочат първоначалните данни. Извършен е оглед на местопроизшествие и оглед на трупа, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, която да установи пряката причина за смъртта.

Златко Колев и Николай Колев са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР в поделението на РУ-МВР Казанлък.

Постъпили са данни, че Златко Колев и Николай Колев страдат от психични заболявания, изключващи вменяемостта, и са били настанявани за лечение в специализирани болнични заведения. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса дали заболяванията на братята Колеви са пречка за ангажиране на тяхната наказателна отговорност.

Районна прокуратура-Казанлък внася в съда искане за незабавно превеждане на братята  за задължително лечение в Психиатрична болница – гр. Раднево.

Разследването по делото продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram