Библиотека „Искра“ поиска от своите читатели да участват в избора на книги

Общинска библиотека „Искра“ обогати  традицията си  от последните години да се допитва до своите потребители  с още едно начинание. В отдел Заемна за възрастни е поставено специално табло за заявки за закупуване на нова литература.

На читателите е дадена възможност да напишат автор и заглавие на книга, която искат да прочетат, но Общинска библиотека „Искра” не притежава.

„Новозаявените заглавия ще се разглеждат на Библиотечен съвет и ще се отчитат при комплектуването на библиотечния фонд. Това е и право на данъкоплатците“, заяви директорът на библиотеката Анна Кожухарова.

Идеята за тази библиотечна услуга възникна след обученията по проект „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки”, на Фондация „Глобални библиотеки – България”, финансиран по Програма „Еразъм +” и посещаването на обществените библиотеки в Барселона, през есента на 2016 година .

Новата услуга, разкрита в началото на тази седмица, вече се радва на интерес от страна на постоянните посетители на културния институт.

unnamed

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram