Пламен Караджов, БСП: ГЕРБ подготвят нови форми за манипулации на изборите

Като „погазване на  демократичните и европейските ценности” определи промените в Изборния кодекс Пламен Караджов, председател на Групата общински съветници на БСП. „ГЕРБ си подготвят служебни победи, отменяйки машинното гласуване. Управляващите се страхуват и от преференциалния вот, който премахнаха заедно с депутатите на ДПС.  Промените целят нови форми за  манипулации на изборите”, коментира Караджов при среща със социалисти и симпатизанти в с.Розово.

Той и председателят на БСП в Казанлък Румяна Друмева обсъдиха предстоящите избори за Европейски парламент и местните  наесен. „Хората искат честни и прозрачни избори, които да изведат личности, отстояващи справедливи решения и позиции на българите, коментира Друмева. Проблемите в селото са множество, но разрешението им се отлага всяка година, заявиха розовци. По думите им такъв ще бъде и случая  с моста край селото, който е на път да падне, заради близка кариера. Вече десет дни са минали от разпоредената спешна проверка  от Басейнова дирекция, но резултати няма.

„Живеенето на село става все по-трудно, няма лекар, не се асфалтират улиците, не се оправят каналите, нерешените въпроси са много”, обобщават  хората. „Моите сълзите  не са достатъчни, за да изразя мъката на всички розовци за състоянието на сградата на бившето училище, която се руши безстопанствено, каза дългогодишният директор Елена Велева. Жителите не разбират липсата на политика към общинските сгради,  оставени на произвола на съдбата като местното училище. Те смятат, че статуквото в управлението трябва да се промени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram