Благодарности към Кмета Галина Стоянова за увеличените медицински заплати

Благодарствен адрес от медиците в общинските училища и детски градини получи кметът на община Казанлък Галина Стоянова за увеличението с 20% на техните заплати от началото на Новата 2018г.

„Колко е важно, че трудът на тези специалисти е получил по-добро финансово обезпечаване, което ще ги мотивира да останат в град Казанлък и да продължат да работят с деца“, казва от името на съсловието в своето обръщение председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи ( БАПЗГ ) РК Стара Загора Ваня Георгиева.

В уведомителното си писмо към Районната колегия на БАПЗГ – Стара Загора за позитивната финансова промяна Кметът Галина Стоянова отбелязва, че в Града на розите в училищата са обособени 15 здравни кабинета, обслужвани от общо 8 медицински специалисти. Здравните кабинети в детските градини са 20 и в тях работят общо 10 медицински специалисти.

В професионалния електронен бюлетин на БАПЗГ информацията за вдигането от 1-ви януари, 2018г. с 20% на заплатите на медицинските специалисти от училищата и детските градини на Общината е публикувана в рубриката „Добра новина“.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram