Бавят листата на ГЕРБ в района заради съмнителни кандидати?

„Залагаме на регионални авторитети, търсим приемственост и екпертност“. Това заяви в студиото на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод реденето на листите за предстоящия парламентарен вот. Според Цветанов от петък до понеделник ще бъдат извършени регистрации по места.

Сред обявените имена обаче към момента няма яснота за подредбата и съдържанието на листата в Старозагорски избирателен район. Тя е една от малкото неоповестени, дни преди подаването на документите в РИК.

Според източници, близки до кухнята на ГЕРБ в Казанлък, брожения бавели окончателния вариант на листата. Сред „регионалните авторитети“ в старозагорско с мераци за депутатстване и издигнати от местните структури, имало и такива със съмнително реноме.

Това била една от причините за трескаво преосмисляне на присъствието им в листата. Първоначалният й вариант бил под риск от компрометиране заради изскочили силно неприятни сведения от миналото на предложен от казанлъшката организация, особено близък до ръководството й последните две години /на снимката/.

Отделно забавянето на обявяването на листата било и заради опасения да не бъде подведена партията с неподходящи кандидати, които в предизборната кампания да гръмнат като бомба със закъснител.

Вторият в листата на ГЕРБ се нуждае спешно от имунитет?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram