След сигнал до Пресс ТВ и намеса на Прокуратурата почистиха сметище край Овощник

По повод материал на Пресс ТВ в рубриката „Новини от вас“, публикуван на 4 декември 2018г. със заглавие „Нерагламентирано сметище в с.Овощник“, Районната прокуратура в Казанлък е образувала преписка с №4401/2018г.

В сигнала от читателя с инициали Ив.Б. се разказва и се показва със снимки място край селото, използвано за изхвърляне на битови и строителни отпадъци, което е нерегламентирано. Подалият сигнала смята, че това не е нормално и че кметът на селото, според него, не би заинтересован от случващото се.

В резултата на публикацията е била извършена проверка по реда на надзора за законност, защита на обществения ред и правата на гражданите, възложена на кмета на община Казанлък, която показала, че сигналът отговаря на истината.

Започнало е почистване на мястото и запръстяване, както и други допълнителни дейности, се твърди в Резолюция на прокурор Дойчо Цанев от 8 февруари 2019г.

От Резолюцията става ясно, че кметът на село Овощник Иван Колев е предприемал редица мерки за отстраняване на проблема. През ноември м.г. е бил направен и ров, за да се ограничи достъпът.

Оказва се още от прокурорската резолюция, че община Казанлък не е била уведомявана за сметището преди да се намеси местното обвинение. След като станало ясно, от администрацията изготвили констативен протокол с предписание то да се почисти. Общината пратила и уведомително писмо до полицията с молба за съдействие за установяване на нарушителите с цел налагане на санкции.

Копие от прокурорската резолюция бе пратена и до Пресс ТВ.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram