“НЕнасилие в моето училище!”

Казанлъшко училище партнира на Сдружение “Самаряни” в нов проект, който стартира през февруари. Благодарение на финансовата подкрепа на “Български фонд за жените” самарянският екип на проект “Лаборатория за НЕнасилие” ще реализира дейности, целящи намаляването на риска от попадане в ситуация на насилие или трафик за момичета на възраст между 14 и 19 години, от Старозагорска област, като се съдейства за повишаване информираността им за дискриминацията и насилието, основани на пола, “капаните”, свързани с отношенията на власт и контрол и последиците от влизане в такива връзки, с възможните стъпки за успешно излизане от тях.

В две средни училища на територията на Стара Загора, в рамките на 16 срещи, учениците от горен випуск ще участват в кампанията – “НЕнасилие в моето училище!”. На територията на други три средни училища в Казанлък  (СУ „Екзарх Антим I“), Раднево и село в община Стара Загора ще се състоят инициативи по повод “Деня на розовата фланелка”.

С всички тези дейности се цели осъществяване на превенция и повишаване на уменията за разпознаване на насилието и тормоза в и извън училище, както и идентифицирането и предотвратяването им в различните им форми и видове, съобщават от организацията. Общият бюджет на проекта е 2 500 лв, а неговата продължителност е 6 месеца – от м. февруари до м.юли, 2018 г.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram