„малки букви“ на „Искра“ 4

Поетичната книга „малки букви“ от Ина Иванова ще бъде представена в Казанлък на 16 февруари от 17:30 часа в Културно-информационен център на ул. „Искра“ 4.

Критиката определя  поезията й като “опит да улови природата на нетрайното. Уязвимата крехкост на човека, силата и куража му. Поезия, която свети и боли“.

Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания за 2016 година.

Ина Иванова е родена през 1975 г. в Димитровград. Живее в Пловдив. Автор на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (2009), „Името на неделята“ (2012) и „Летящ акордеон“ (2014), романа „Кар танеси” (електронна книга) и стихосбирката „малки букви“ (2016).  Публикувала е в сп. „Съвременник“, сп. „Страница“, сп. „Глоси“, „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет”, триезичното „Пъблик рипъблик“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+.“  Носител е на национални награди. Нейни текстове са превеждани на английски, руски и сръбски език.  Редактор в екипа на сп. „Но поезия“.

Организатори на поетичната среща в Казанлък са Община Казанлък, Клуб на дейците на кулнтурата и Общинска библиотека „Искра“. Авторът ще бъде представен от Румен Денев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram