Информационна АНТИНСПИН кампания подготвя за Св. Валентин РЗИ – Стара Загора

„HIV не се предава от прегръдка и целувка. Предава се от невежество!“. Това e посланието на кампанията на Програма „Превенция и контрол на HIV/СПИН” на Министерство на здравеопазването. Традиционно акцентът на инициативите за 14 февруари 2016 г. е здравно-сексуалното образование в различни стандартни и нестандартни форми чрез съчетаване разпространяването на любовни послания с популяризиране на отговорното сексуално поведение. По повод 14 февруари 2016 г., Регионална здравна инспекция – Стара Загора участва в планирането, координирането и провеждането на мероприятия, които ще бъдат реализирани съвместно с Община Стара Загора – Център за наука, култура и изкуство, Превантивно-информационен център по зависимости – Стара Загора, СНЦ „Свят без граници”, клуб „Зараза”- сдружение „Самаряни”, АСМБ, БМЧК, клуб „Млад здравен експерт” към РЗИ – Стара Загора, педагогически съветници и медицински специалисти в учебни заведения на територията на областта.
Грипната ваканция попречи на хубавите инициативи, запланувани по-рано, да се случат в населените места в казанлъшко. Друга част от проявите са предвидени до края на февруари, но в дългия списък с училища на здравната инспекция, от Казанлък отново няма подкрепящи кампанията.

За празничния 14 февруари РЗИ ще осъществи информационна АНТИСПИН кампания под надслов „Любовта помни. Животът е безценен!“. В парк „Пети октомври” в Стара Загора от 13:00 до 16:00 часа утре гражданите ще бъдат посрещани с „романтична чаша чай“, „любовно споразумение със снимка за спомен“, на фона на „музика, сърца, усмивки…- около сърцето“. Поканата отправят ентусиастите от клуб „Зараза“ и АСМБ – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram