Комедийно шоу за Деня на влюбените в СОУ „Екзарх Антим І”

С комедийно шоу, озаглавено „Несериозно за любовта”, младите актьори от театралното студио „Антим” при СОУ „Екзарх Антим І” отправиха своя нестандартен поздрав към учениците и техните преподаватели по повод наближаващия празник на влюбените – Св. Валентин. 15-те младежи, участници в театралната проява, режисирана от ръководителката на студио „Антим” Наташа Джуркова, се превъплътиха в множество роли, показвайки по свой шеговит начин, как изглежда любовта през очите на различните персонажи. 
За да подготвят скечовете, младите актьори са имали на разположение само седмица, но освен, че са се справили перфектно със задачата, което пролича от горещите амплисменти, които получиха от публиката, са положили и доста старание, както обикновено, споделя техният ръководител.
Участниците в комедийното шоу също споделят, че ентусиазмът е този, който ги окриля, за да влизат в много и най-различни роли, нещо, от което имат възможност да почерпят опит като част от екипа на Наташа Джуркова.
Първото си комедийно шоу, но пък посветено на деня на шегата, по програма „Успех“, младежите показаха през април 2012 г. Последва постановката-„Женско царство“ по програма „Успех“. До сега зад себе си студиото има два филма и 7 постановки на английски език”, а на сцената в СОУ „Екзарх Антим І“ са изнесени 43 представлиния. Театрално студио „Антим“ представя своите постановки и зад граница -в Хирсон /Франция/, Ачера /Италия/, Ларнака/Кипър/, Дебрецен /Унгария/, Харогат /Англия/. Да си припомним и това, че театралното студио спечели и голямата награда за най-добра оригинална комедия на английски език -„Истинска история за давама танцьори“ от конкурса, проведен в Харогат през 2012г.
Следващият проект пред театралното студио „Антим” ще се случи през март. За първи път пред училищната публика ще бъде показана постановката на български език „12-те стола” по Илко Петров. 
М. Ганева 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram