Ще обучават жителите на ромската махала на екологични навици

200 жители на ромската махала в Казанлък и околните блокове са били анкетирани по проект “Информирани и отговорни към природата и самите себе си“ изпълняван от СНЦ „ Подкрепа и развитие“, с подкрепата на Община Казанлък. Той е финансиран от фондация „ЕкоОбщност“  по програма „Съгради Промяна“, изпълнявана с подкрепата на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”. Анкетирани са били 109 мъже и 91 жени  на възраст от 18 до 91 години, съобщиха от Община Казанлък.

50,5% от анкетираните са с начално образование, 23,5 % с основно, 23.5 % със средно и 2.5% с висше. По-голямата част от хората, участвали в допитването, са информирани за разделно събиране на отпадъци и рециклиране, както и за  ефективната употреба на ел.енергия и вода, но не умеят да го прилагат на практика, гласи заключението на проверяващите.

Целта на проучването била да се придобие представа за екологичната култура на ромското население, на база на която през февруари ще бъдат планирани и проведени серия от обучения, даващи действителни знания, екологични убеждения и различно отношение на отделната личност към природната среда. Обученията ще акцентират върху екологичното възпитание и здравословния начин на живот.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram