Самарски: Руският народ има нужда от нашата подкрепа и ние трябва да им я дадем, както и българите в Украйна, които трябва да защитим

Категорична подкрепа за провеждане на митинг-шествие  „С Европа, но никога срещу Русия” в Стара Загора, изразиха областните социалисти. Това стана на съвместно заседание на ИБ на Областния съвет на БСП и представителите на партиите от Коалиция „БСП лява България”. Те призовават своите членове, симпатизанти и граждани да се присъединят към протесната проява, която се организира по инициатива на Младежкото обединение в БСП – Стара Загора. Областното ръководство застана зад приетата Позиция на старозагорския  партиен съвет.

 

Сборният пункт за шествието, което ще се състои на 18-ти февруари  от 17:30 часа, е в парк „Пети октомври” (до шадравана) в областния град. По думите на председателя  на Областния съвет на социалистите Васил Самарски  всички граждани, които са заявявали в БСП своята позиция  против въвличане  на България във войната в Украйна могат да се включат.

 

„Ние сме за мира и против войната, настояваме за незабавно спиране на военните действия  в Украйна и за отмяна на икономическите санкции срещу Русия и сме за запазване на приятелските отношения  между народите на България и  Русия. Днес руския народ има нужда от нашата подкрепа и ние трябва да им я дадем, както и българите в Украйна, които трябва да защитим”, каза Самарски.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram