Мъж подхваща културата и туризма на Казанлък

Росен Дончев е класиран с най-висока оценка на първо място на конкурса за началник отдел „Култура и туризъм“, потвърдиха за Пресс ТВ източници от Община Казанлък. Художникът ще поеме поста след изтичане на срока за обжалване на резултата.

Дончев бе един от тримата претенденти и единственият мъж сред кандидатите. Той се конкурира със защита на концепция с библиотекарката Теодора Георгиева и бизнес дамата Мария Стефанова.

За първи път от близо 30 години мъж ще поеме администрирането на общинската култура. Дончев е завършил българска филилогия, а после и живопис. Той е създател заедно със спътницата си, също художник, Ваня Запрянова на Арт-галерия „Ателието“.

Новият началник отива в администрацията от средите на културните дейци и с опит в арт мениджмънта, където изкуството може да дава и икономически резултат.

Той ще поеме отдела, откъдето бяха съкратени преди месец няколко служители с дълъг стаж, а ресорът тази година е с рестриктивен бюджет. На подчинение на Дончев са и културните институти, а очевидно кметът Галина Стоянова ще продължи да изпълнява и ролята на зам.-кмет по културата и туризма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram