Ясни са имената на мераклиите за шеф на културата

Трима са допуснатите до конкурса за началник на отдел „Култура и туризъм” на Община Казанлък, става ясно от официалния сайт на администрацията.

Теодора Георгиева, Росен Дончев и Мария Стефанова ще се конкурират за позицията, защитавайки концепция на тема  „Културно-исторически особености на Община Казанлък, тяхната проекция в европейското пространство и маркетинг на туристическите продукти“.

Георгиева работи в библиотеката, беше съветник от ГЕРБ в мандата 2011-2015 г. и председателстваше комисията по култура.  Родената в Карлово дама участва в конкурса за омбудсман преди три години, но не се класира, после обжалва решението на комисията, но съдът потвърди  резултата. Теодора Георгиева беше кандидат за старейшина и миналия октомври, но не й стигнаха преференциите, за да влезе в местния парламент. /на снимката долу Георгиева и Борис Кърчев от ГЕРБ, който в този мандат оглави Постоянната комисия по култура/

Художникът Росен Дончев е другият конкурент за шеф на културата. Майсторът-иконописец  е родом от Габрово, но живее и твори в Казанлък. Той и неговата спътница в живота художничката Ваня Запрянова са собственици на Арт-галерия „Ателието”. Дончев  роден през 1963 г. Завършва Средно специално художествено училище за приложни изкуства „Св. Георги” – Трявна и българска филология в СУ „Св.Климент Охридски”. Завършва  и живопис в Шуменския университет.

Третият кандидат е Мария Стефанова. Завършила е музикално училище със специалност обой, после и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Има зад гърба си педагогическа кариера, след нея работи в частния сектор . Стефанова е собственик на Арт-клуб „Агарта”, от дълги години съжителства под един покрив с художника Антон Антонов.

Росен Дончев и Мария Стефанова /на снимката горе Дончев е вляво, а Стефанова е вдясно, по средата е Антон Антонов/ са дългогодишни приятели, имат и реализирани общи проекти. Сега ще спорят за поста на началника.

От близо 30 години мъж не е сядал в стола на първия администратор на общинската култура.

Все още не е обявена датата на конкурса. Освен защитата на концепцията „за стратегическо управление”, претендентите ще се явят и на интервю. Председател на комисията е досегашния шеф на културата и туризма Сребра Касева, тя вече е началник на кабинета на кмета.

20151009-VVWDCYNIRFT-1444397287

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram