В Казанлък се проведе среща с членовете на Младежко ДПС – Стара Загора

Среща с членовете на Младежко ДПС – Стара Загора, се проведе в Казанлък. Инициативата, която е под патронажа на Алианса на либералите и демократите на Европа – ALDE, бе на областния съвет на партията и младежката организация на ДПС. Залата се оказа тясна да събере дошлите над 300 членове, за да обсъдят актуални политически въпроси. Сред присъстващите бяха и народният представител Халил Летифов, областни и общински председатели на ДПС, кметове, общински съветници.
По време на срещата младежите изразиха възмущението си от провокациите на ОП за етническо напрежение и разделение на нацията. Всички в залата бяха единодушни, че не само на България, но и на нито една друга страна не й е нужно етническо напрежение и разделение на народа й.
Младежите от ДПС бяха категорични, че трябва да се следват европейските ценности и да се пази националният интерес и самосъзнание за единение на нацията, а не нейното разделение. Младите бяха единодушни, че всички български граждани са равни пред закона и имат равни права и, когато някой нарушава законите, то на него трябва да му се потърси законова отговорност и да понесе последствията от действията си. Отговорността е персонална, с не колективна.
Младежите бяха единодушни още, че няма чуваемост от страна на държавата по проблемите на нейните граждани. Усеща се голяма пропаст между управляващите и обикновените хора и това усещане обзема цяла България все повече и повече. В тази връзка младите от ДПС се обединиха около единственото вярно решение за успеха на страната, а именно, че трябва Програма за ускорено и догонващо развитие, около която да се обединят всички политически сили в името на националното единение и повишаване стандарта на живот на гражданите.
По време на срещата на младежите в структурата на ДПС бяха приети нови над 100 членове, които получиха своите членски карти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram