Зимата се връща с дъжд, сняг и вятър от утре до неделя

Средиземноморски циклон ще премине през страната и ще донесе от събота влошаване на времето с валежи от дъжд и сняг, вятър и застудяване.

В югоизточните части и Рило-Родопската област валежите ще са значителни, доста ще вали и над североизточните райони и Добруджа, показват моделите.

Според /GFS/моделите, дъжд ще вали на юг от Стара Планина, а дъжд и сняг по високите западни полета, в Северна и Североизточна България. Температурите ще бъдат около нулата и малко над нулата. След преминаването на циклона, ще застудее за кратко в началото на следващата седмица.

Тъй като това е типична зимна обстановка са възможни навявания и образуване на преспи в някой райони на страната. Североизточният вятър ще се усилва и в Добруджа е възможно да има виелици в нощта срещу неделя и в неделя, ако и там дъждът премине в сняг.

В планините ще вали сняг, снежната покривка ще се увеличи, очаква се нова снежна покривка да се образува и над много райони на Северна и Западна България, Предбалкана и в Добруджа.

Валежите в неделя ще спират, най-късно по Черноморието и Добруджа.

Следете в събота прогнозите на НИХМ при БАН, както и информацията за пътната обстановка.

Не предприемайте пътуване в нощта на събота срещу неделя, ако не е крайно наложително в планинските райони, както и през планинските проходи.

http://darikradio.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram