Областният управител участва в празника за Трифоновден в с. Априлово

Областният управител инж. Георги Ранов присъства на 6 февруари на празника, посветен на Св. Трифон Зарезан, в с. Априлово, община Гълъбово. На същия ден своята 15-годишнина отбеляза и априловският клуб на приятелите на виното „Св. Трифон Зарезан”. В него членуват над 60 души от цялата община. Гости на тържеството бяха също кметът на Гурково Иван Иванов, зам.-кметовете на Гълъбово Димитър Василев и Пламен Бараков, кметове на села от общината, почетният гражданин на Гълъбово и известен борец от миналото Еньо Тодоров, голяма част от жителите на селото.

Празникът започна в центъра на Априлово, където под съпровода на оркестър се изви хоро. Последва ритуалът зарязване на лоза, който бе извършен в двора на къщата на председателя на клуба „Св. Трифон Зарезан” Николай Филипов. Инж. Ранов и другите официални гости зарязаха лозето, преляха с червено вино за берекет и вдигнаха наздравица за плодородна и мирна година.

По-късно в спортната зала на селото се състоя дегустация на домашни вина, произведени от жители на общината. Безпристрастен оценител на винените еликсири беше специалистът от „Домейн Менада” инж. Златко Аладжов. Победителите в двете категории – за бели и за червени вина, бяха наградени от инж. Ранов и г-н Бараков.

Пресцентър Областна администрация

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram