„Казанлък Волей“ се класира за полуфиналите на турнира в София

Младият тим на „Казанлък Волей“ оглави предварителна група Б от турнира на Скаут лигата и се класира за полуфиналите, които ще се играят днес. След втория ден на надпреварата до финалната фаза достигнаха отборите на „Левски“, „Славия“, „Казанлък“ и новакът ЦПВК (Централен полицейски волейболен клуб), който дойде в турнира от квалификации в София.

Тимът на Казанлък постигна три победи над съперниците си, съобщава сайтът Bgvolleyball.com. В директен двубой за върха на групата, Розите се наложиха над ЦПВК с 2:1 гейма. В останалите два мача представителките на Казанлък победиха ЦСКА с 2:1 гейма, а над „Звезди 94“, с които играха на старта в петък, записаха чист успех  с 2:0 гейма.

В предварителна група А тимът на „Левски“ завърши като едноличен лидер, като постигна три победи над съперниците си, без нито един загубен гейм.

Кой ще вземе купата от турнира ще стане ясно днес. Единият полуфинал ще противопостави „Левски“ и ЦПВК, а другият полуфинален сблъсък ще бъде между „Казанлък“ и „Славия“.

От 11:00 часа за 5-6 място ще се срещнат отборите на „ЦСКА“ и „Божур Волей“, а за 7-8 място ще играят „Звезди 94“ и „Локомотив 1929“.

Малкият финал е от 14:00 часа, а финалът – от 15:00.

Много официални гости и волейболни специалисти уважиха откриването на надпреварата, сред тях – президентът на БФВ Данчо Лазаров, главният мениджър на фонд „Развитие“, който е основен спонсор на проекта Скаут Лига – Александър Александров и селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов, с който отборът на „Казанлък“ се снима за спомен. Много треньори и волейболни специалисти пристигнаха, за да проследят битките на младите волейболистки, в залата в НСА. В петия турнир стартираха 8 отбора.

Източник и снимка: Bgvolleyball.com.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram