Изграждат кръгово до махалата

50 000 лева е планирала общинската администрация за изграждане на кръгово на кръстовището между бул.“Александър Батенберг“ и ул.“Чаталджа“. Средставата са заложени в Инвестиционната програма за 2018г.

Това е един от инфарктните пътни участъци в Казанлък, където броят на автоинцидентите е тревожен.

Кръстовището се намира до ромската махала и в пиковите часове поема трафика от индустриалната зона на града към кв.“Изток“ и обратно.

През миналата година от общината бяха планирани общо 50 000 лева за две нови кръгови: едното до Библиотеката, което бе поставено, а другото на мястото на бул.“Батенберг“, където той се пресича с ул.“Хаджи Димитър“. Второто не бе изградено по неизвестни причини.

В Инвестиционната програма не са видни пари за повдигнати пешеходни пътеки до ОУ „Никола Вапцаров“. Зам.-кметът по строителството Даниела Коева увери общинските съветници, че изкуствени неравности там ще бъдат монтирани. Това е друг невралгичен участък на движението в Казанлък. Родители на ученици от училището са депозирали още миналата година подписка с настояване за поставянето на светофар, но според Коева администрацията ще сложи там „легнали полицаи“.

Подобни две препятствия ще се появят в село Розово, тяхната стойност е 940 лева, пак според Инвестиционната програма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram