Детски спортен празник на Бузлуджа в Зимно предизвикателство 2019

Старозагорското туристическо дружество „Сърнена гора“ и Община Стара Загора организират на 16 февруари спортен празник за децата на връх Бузлуджа. Състезание с шейни, спортно ориентиране демонстрации на Планинска спасителна служба и семейни игри включва проявата, част от инициативите на Българската асоциация „Спорт за всички“ в Зимно предизвикателство 2019.

Денят на зимното предизвикателството (16 февруари) е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2020 и се провежда ежегодно от 1993 г.
Събитието е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове в градска среда.
Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на всички желаещи до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.
В проявата ще се включат и градовете Варна, Враца, Самоков и Стара Загора, като техния празник ще бъде на 16 февруари, едновременно и на четирите места.
Официалното откриване на Зимно предизвикателство 2019 в София ще бъде на 9 февруари от 10:00 часа на зимна пързалка „Юнак“ до стадион „Васил Левски“, посочва Топспорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram