ОТВОРЕНО ПИСМО до Галина Стоянова

ОТВОРЕНО ПИСМО

до Галина Стоянова
Казанлък

Госпожо Галина Стоянова,

Възможно е да сте чували, че ИСТИНАТА е първата жертва на войната. Пиша Ви за войната, която водите срещу медиите, срещу свободното слово, против свободното изразяване и против различното от Вашето мнение.
Водите срамна за пола Ви и за XXI век война от първия Ви ден на позицията, на която Ви назначихме, ние-казанлъчни! Позицията, за която Ви плащаме заплата пак ние-казанлъчани! Позиция, от която ние-казанлъчани очакваме почтеност и откритост.
Поругавате ИСТИНАТА, потискате носителите и говорителите й, смазвате ежедневно всеки опит тази ИСТИНА да лъсне в цялата й несъвършена голота, пресирате ИСТИНАТА, защото тя е единственто нещо, което не можете да управлявате и да го моделирате по Вашите представи за едноличност и тоталитаризъм.
Вероятно е, госпожо Галина Стоянова, ИСТИНАТА да предизвиква параноя. Може би дестабилизира душевния покой на палачите й, възможно е да създава емоционален дискомфорт с острата си нечувствителност към терзанията на преследвачите. Но както е казано „Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се!“. А ИСТИНАТА не е спасителка на Вашия плаж.
Да, пиша за делата Ви. И няма да спра да пиша и да показвам на хората мръсните танци от задкулисието на властта Ви.
Че съм разкрила ИСТИНАТА за управлението Ви, освен с факти и документи, ми показвате самата Вие. Благодаря Ви!
Иначе нямаше да реагирате болезнено и да търсите реванш чрез редица служби. Нямаше да се месите в работата на най-високи нива и да изисквате те да ми „повлияят“. Нямаше да ангажирате специално иституциите с моята скромна персона и да настоявате да се занимаят с мен. Но и това е пряко доказателство за Вашите методи, за Вашата бурна реакция на дълбоко засегнат от безусловната ИСТИНА пръв градски чиновник и на гузна съвест на непораснала духовност.
Иначе, ако не болеше ИСТИНАТА дали щяхте да отделяте от безценното Ви време, за да изнамерите най-виртуозни начини да гоните свободно нехаресващите Вашите далавери и имащи доблестта да ги изкарат на светло?
Госпожо Галина Стоянова, много малко му трябва на човек, за да го „произведете“ в статус дисидент, живял и писал за Вашите далавери по времето на Вашия мандат. Много малко, просто са нужни очи, за да видят и ръка, за да го напише. Разбира се, и обич към територията, която обитаваме и която е населена с достойни хора, чието право да знаят е свещено. С прости думи-става въпрос за уважение към казанлъчани, моите съграждани, и себеуважение. Него го има, когато има чувство за съпричастност, а когато става дума за причастност към съдбата на невероятните ми съграждани аз няма да мълча. Другото е съучастничество към тъмни и мътни игри извън прожекторите.
Сега искам да Ви благодаря и то няколко пъти.
За това, че ме правите жертва на опитите да прикривате ИСТИНАТА, защото ми вменявате ролята на дисидент, нестрахуващ се да изкара наяве уродливостта на властовите Ви шашми, за това, че ме правите репресирана. И Вашето време ще изтече, нали си го знаете? Не знам как искате да Ви зопмнят, но знайте, че само славата има своите 15 минути, безчестието е за цял живот. Това е от един филм за политици и властници като Вас, препоръчвам Ви го!
И за финал: помните ли кои са били управляващите, когато Емил Зола написа писмото в пресата „Аз обвинявам!“ ? Едва ли. Но Зола знаят всички кой е и какво написа. Ако Ви затруднявам много, извинете, но ще Ви насоча. Прочетете за „Аферата Драйфус“. Простичко е. Някакви незапомнени управляващи с гнусен опит за поръчков процес срещу невинен човек, живели по времето на Емил Зола и на капитан Драйфус.
Сега дори Ви виждам как не посягате към библиотеката, а към телефона, за да ми поръчате поредния шантаж и репресия.

Десислава Петкова, гражданин
Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram