Япония опозна България заради Христо Стоянов

Христо Стоянов празнува Рожден Ден днес. Той е един от най известните хореографи в България и ръководител на ФА „Арсенал“ в Казанлък. Стоянов е разпалил любовта към автентичния български фолклор на хиляди млади казанлъчани през годините.dsc_0196

Христо Стоянов със сигурност е казанлъчанинът пътувал най-много до Япония. Не случайно, вече няколко посланици на Япония в България споделят, че той е човекът, заради когото в Япония знаят много повече за страната на розата.  Причината! От 1998-а насам, Христо Стоянов и неговият ФА „Арсенал“ са изнесли стотици фолклорни концерти в Япония. Фукояма, Монаката, Токио и редица японски градове знаят неговото име. Близо 2000 хиляди души гледат всеки един от концертите на казанлъчанина при ежегодното му посещение в Япония.

Поради това Христо Стоянов е обявен за почетен гражданин на Фукуяма – титла, която му дава право да кандидатства да стане поданик на японския император. Нещо, което той е заявил, че няма да направи, защото едно от условията е да се откаже от българското си гражданство.Image_4052791_126

Поради това през 2013-та година Христо Стоянов бе отличен от японският министър на външните работи с диплом за активен принос за насърчаване на приятелските отношения между Япония и България.

Редица казанлъчани могат да говорят много за Христо Стоянов. Повечето ще споменат една дума: Професионалист.

При гостуване в Казанлък японският оркестър „Фукояма“ изненада Христо Стоянов и арсеналци, като изпълни на традиционни японски инструменти „Хубава си моя горо“.

https://www.youtube.com/watch?v=sLYW7M01AOw&feature=youtu.be

Въпреки всичко, Христо Стоянов,  е коментирал не един път през годините, че различните ръководства на общината не са се възползвали достатъчно от редица възможности за развитие на бизнеса и културата в града.

Но на днешния ден да пожелаем на Христо Стоянов дълги години да поддържа своята  мисия: Българският фолклор, талантливите казанлъшки деца и приятелството с Япония.

Честит Рожден Ден и Наздраве от екипът на presstv.bg

Кадри от награждаването на Христо Стоянов в японското посолство през 2013г.

https://www.youtube.com/watch?v=pYjJPf1Zd8A

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram