Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производство. Регистрирано е едно престъпление и са настъпили две пътнотранспортни произшествия с пострадали.

Бързи производства:

На 04.02.2017 г., около 11:10 ч., полицейски екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е спрял за проверка на ул. „Зюмбюля Талимова“ в гр. Стара Загора л.а. „БМВ 318“, управляван от Т. Ж., на 24 г., от гр. Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като резултатът е положителен за канабис. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство, а Т. Ж. е  задържан за срок до 24 часа.

На 04.02.2017 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 48 годишна жена, че за времето от 17.00 ч. на 03.02.2017 г. до 08.30 ч. на 04.02.2017 г. неизвестен извършител,  след като е взломил контролен панел на врата на вендинг автомат за кафе, намиращ се в с. Оризово, е извършил кражба на монетник и касов апарат. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деанието – С. О., на 34 г., от с. Оризово.  В РУ – Чирпан е започнато бързо производство.

По-характерни престъпления:

На 04.02.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явил 67 годишен мъж, който е заявил, че е намерил собствения си лек автомобил „Опел“ със счупено предно панорамно стъкло и огънат таван, без следи от проникване в купето и липси. Автомобилът е бил паркиран в гр. Стара Загора, до жилищна сграда на ул. „Г. Апостолов“. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 216 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 04.02.2017 г., около 06.25 ч., по първокласен път І-6, в посока запад, в участъка между с. Долно Сахране и гр. Павел баня, се е движил л.а. „Сеат Кордоба“, управляван от 25 годишен мъж от гр. Павел баня. При движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка), водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещия се в покока изток л.а. „Митсубиши Каризма“, управляван от 26 годишен мъж от с. Търничени, общ. Павел баня и пътници в автомобила, други двама мъже на 53 г. и жена на 52 г. Водачите и пътниците са откарани във ФСМП – Казанлък, където е установено, че водачът на л.а.“Сеат“ е получил контузии на гърдите, корема и в областта на гръбначния стълб. Оставен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът на л.а „Митсубиши“ е получил контузия на гръден кош и разкъсан черен дроб. Настанен е за лечение в хирургично отделение на МБАЛ – Казанлък, с опасност за живота. Пътниците в л.а. „Митсубиши“ са получили различни контузии. Обслужени са амбулаторно и са освободени, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 04.02.2017 г., около 11.00 ч., в гр. Казанлък, по ул.“Шипченска епопея“, се е движил л.а. „Шкода“, управляван от 63 годишен водач от гр. Казанлък. Същият е ударил намираща се на пътното платно 76 годишна пешеходка от гр. Крън. Жената е откарана във ФСМП – Казанлък, където е установено, че е получила фрактура на дясна тазобедрена става, Оставена за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на  алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram