Конкурс за домашно червено вино събира ценители утре в New York Pub

Над 15 винени проби се конкурират за награди на дегустация утре 

Председателят на журито от сомелиери доц. Панко Митев-енолог и ръководител на катедра „Винопроизводство и спиртни напитки“ в Университета по хранително-вкусова промишленост ще оценява заедно с още петима колеги вината, за призьорите са приготвени награди-реплики на тракийски съдове за пиене на вино. Членове на журито са Александър Атанасов-сомелиер, Иван Братоев-сомелиер, Станчо Пенов-енолог, Христо Йорданов енолог и Милен Бъчваров-бизнесмен ресторантьор са останалите дегустатори,

За поредна година в New York Pub по повод Трифон Зарезан утре, събота, 6 февруари, от 18:00 ч. ще се проведе конкурс-дегустация под надслов „Виното на траките от древността до днес“ за червени вина от реколта 2015 г.

В традиционното състезание ще участват любители-винари от Казанлък и региона. Според регламента на конкурса, право на участие имат производители, създали вина в домашни условия. Вината трябва да са произведени от грозде, без значение от сорта и технологията. Всеки участник трябва да предостави по 5 л вино за дегустация от журито и за оценка от публиката. Всеки производител ще има право да участва само с един вид вино. Ще бъде посочен и победител на публиката.
Освен атрактивното представяне на вината и производителите им от водещ и дегустация от клиентите, ще има и музика на живо. Кувертът за вечерта е 10 лв. За резервации на тел. 0898 72 35 45 или на място в ресторант New York Pub под Хотел „Казанлък“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram