ГЕРБ гласува бюджета на Казанлък с 11 млн.лв.дълг

41 млн.лева е бюджетът на общината тази година. 23 млн. от тях са държавна субсидия, останалите администрацията трябва да събере от данъци и неданъчни приходи. Бюджет 2015 е факт от днес, гласуван от мнозинството в Общинския съвет-ПП ГЕРБ. В него 11 млн.лева са дълг.

Местният парламент прие финансовата рамка на хазната за 2015 г. на шумно заседание. Поривистите дебати с явни политически нюанси родиха ефектни фрази и дадоха възможност на някои старейшини да се изкажат за първи път след тригодишен престой в залата за сесии.

Предложенията на БСП за намаляване цената на таксите за детските заведения с 50%  и поевтиняване също наполовина на картите за пътуване за ученици и пенсионери не бяха приети.

Оказа се, че все пак пътническите карти ще са на по-ниски цени тази година, но не защото БСП направи офертата преди няколко дни, а защото същото предложение направили селските кметове.

От местните приходи, който ще се влеят в хазната, 4 млн.лева ще бъдат похарчени за инфраструктура, като 1 млн.лв. ще бъдат изразходвани за завършване на главните  улици. Половин милион е предвиден за озеленяване.

От данъци Общината е планирала да събере 3 765 500 лева, други 300 000 ще инкасира от глоби.

Трите съюза на инвалидите ще получат по 1 000 лева подкрепа общински пари, а този на военноинвалидите-600 лева. БЧК ще разполага също с 600 лева финансова инжекция.

Мнозинството на ГЕБР в местния парламент гласува и одобри дълга на Община Казанлък в размер на 11 370 768 лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram