В Стара Загора готвят нещо уникално за 3 март

С 300-метров национален трибагреник за трета поредна година ще преминат по улиците на града за 3 март старозагорци. Флагът, който тежи близо 200 кг, беше ушит от 5 шивачки на специализираното общинско предприятие „Мересев“ през зимата на 2015 година. Платът тогава беше доставен от казанлъшката фирма „Филтекс“, а изработката му отне близо месец, като бяха използвани близо 10 км конци.

Шествието ще премине по централния градски булевард „Цар Симеон Велики“ и ще стигне до подножието на монумента „Бранителите на Стара Загора“, откъдето ще бъде издигнато до върху на стоманобетонния пилон със стилизирано изображение на Самарското знаме. Трибагреникът ще бъде носен на ръце от над 260 мъже, жени и деца, а пред него ще вървят конници от прабългарската школа „Бага Тур“ и хор на старозагорските актьори, който ще пее патриотични песни, пише „Монитор“.

През седмицата шивачките ще направят цялостен преглед на мега-флага и, ако се налага, ще го ремонтират, коментираха от общинската администрация. Преглед предстои на флаговете, развяващи се от 16-метрови стоманени пилони при входовете./БЛИЦ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram