Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири  бързи производства и са  регистрирани две престъпления.

Бързи производства:

На 02.02.2017 г. в РУ – Гълъбово е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу Й. Й., на 32г., от  гр.Раднево, затова че на път III-554, общ. Гълъбово, е управлявал л.а. „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества – марихуана, метамфетамин и амфетамин, установено с техническо средство. Водачът е  задържан за срок до 24 часа в РУ – Гълъбово.

 

На 02.02.2017 г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. с ал.1 от НК срещу А.П., на 49 г., от гр. Мъглиж, затова че по ул.“23-ти пехотен Шипченски полк“ в гр. Казанлък, е управлявал т.а. „Мерцедес Спринтер“ без монтирани регистрационни табели.

На 02.02.2017 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение, че неизвестни лица извършват незаконна сеч на дърва от гора, намираща се в землището на с. Опълченец, общ. Братя  Даскалови. На място са задържани лицата –  Т. Т., на 19г.,  Б.А., на 20г. и С.Г., на 23 г.  – тримата от с. Оризово, с 2 каруци, натоварени с 1.5 пространствени куб. метра дърва за огрев, без документ за превоз. При извършените процесуално-следствени действия е установено, че дървата са отсечени от местността „Бобалия“ в землището на с. Опълченец. Започнато е бързо производство  за престъпление по чл.235, ал.1 от НК.

На 02.02.2017 г. в ОДМВР –  Стара Загора е получено съобщение, че мъж прави опит да разбие с камък стъклото на л.а. „Сузуки Балено“, паркиран на ул. „Капитан Петко Войвода“, в гр. Стара Загора. Незабавно е изпратен  полицейски екип, който е задържал на място Д. П., на 31г., от гр. Стара Загора. По случая във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 194, ал. 1, вр. с чл. 18, ал. 1 от НК.

 

По-характерни престъпления:

На 02.02.2017 г. в Първо РУ –  Стара Загора се  е  явил 47 годишен мъж от гр. Стара Загора, който съобщил, че на същата дата от ул. „Христо Ботев“ в гр. Стара Загора е откраднат личния му л.а. „Шкода“. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия автомобилът е издирен в гр. Хисаря, а малко по-късно там е задържан и извършителят на престъплението – П.К., на 30 г., от гр. Златица. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство  по чл. 346, ал.1 от НК.

 

На 02.02.2017 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение за извършена кражба от хранителен магазин в с. Златна ливада, общ.Чирпан. При извършения  оглед е установено, че неизвестен извършител е проникнал в магазина и е отнел неустановено към момента количество хранителни продукти. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram