Потвърдено: Ще санират „Кармен“

Започва санирането на ромския блок „Кармен“ в Казанлък. Информацията потвърди за Пресс ТВ пресцентърът на областния управител.

От там предоставиха списъка с 19-те сгради в града,  за които вече са сключени тристранни договори между кметовете на общини, областния управител и Българската банка за развитие за санирането. В него фигурира и адреса на „Кармен“, блокът се води официално на ул.“Илинден“ №№ 41-43.

Близо 500 хил.лева струва конструктивното обследване на ромския блок, то трябваше да приключи на 27 декември м.г., но така и не стана ясно какъв е резултатът. От Община Казанлък отговорихаа на въпрос на Пресс ТВ, че в момента в администрацията се преглеждат протоколите.

Вероятно обаче прегледът е приключил експресно, щом вече има сключени договори за санирането и съвсем скоро ще стартират ремонтните дейности.

Пресс ТВ в средата на 2015 г. направи серия репортажи по темата с неизрядните документи на ромското сдружение на собствениците на многофамилни жилищни и показа неколкократно състоянието на блока, който е пред разпад.

Както Пресс ТВ съобщи тогава в ромският блок, въпреки видимата му разруха, ще бъдат налети сериозни средства, и ще е първият у нас експеримент, чийто резултат е непредсказуем, но прескъп.

Ето целият списък на сградите в Казанлък:

sanirane

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram