Искат оставката на кмета Галина Стоянова и заместничката й Даниела Коева утре на протест в Казанлък

Вчера,31.01.2019г., в деловодството на Община Казанлък е било депозирано Уведомление за протест с основно искане ОСТАВКА на г-жа Галина Стоянова/кмет/ и г-жа Даниела Коева/заместник кмет/ на Община Казанлък. Това се казва в съобщение до Пресс ТВ от организатора Боряна Алексиева.

Посочени са и мотивите за протеста:

„1. Нарушаване на Закона за водите.

На 03.11.2017г. г-жа  Галина Стоянова, подписва Разрешително за сеч №200, с което разрешава да се почисти коритото на река „Стара река“ от храстова и дървесна растителнюост. С подписването на това разрешително г-жа Стоянова, нарушва закона, като еднолично без съгласуване взима решение за имот публично държавна собственост, каквито са всички реки според чл.11 от Закона за водите. Отделно не е уведомена Басейнова дирекция „ИБР“, че ще започва почистване, което нарушава чл.58 от Закона за водите. От това ,че Басейнова дирекция не знае за това почистване следва нарушаване на чл.140, ал.4 от ЗВ.

2. Издаване на документи с невярно съдържание.

Г-жа Стоянова и г-жа Коева, са поставили подписите си под писма, в които ми се отговаря, че искани от мен документи /разрешитено за сеч №200 и сортиментни ведомости към това разрешително/или не съществуват, или не разполагат с тях и поради тази причина не могат да ми ги предоставят. Това доказано не е истина.

3. Уронване престижа на Общинска администрация.

На мен, като гражданин ми се наложи да доказвам ,че документите, които искам наистина съществуват. Това е абсурдно! Има си Закон за администрацията чл.2, където са описани задълженията на същата.

Протестът е провокиран от това, че повече от година „ръчкам“ ДЪРЖАВНИТЕ институции с надеждата ,че ще защитят ДЪРЖАВНИЯ интерес.

Е, ОМРЪЗНА МИ!

Протестите започват на 02.02.2019г. от 14.30 ч. на пл. „Севтополис“, ще са всеки ден, за което има подадени уведомления в Община Казанлък.

Надявам се да отразите протестите според възможностите си

Боряна Алексиева /организатор/“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram