Прокуратурата подхвана вандалите на фонтана

На 27 януари 2018 г., около 4 часа, шест лица, на възраст 17 и 18 г., се връщали от дискотека  и преминали през парк в центъра на гр. Казанлък. В средата на парка е построен декоративен фонтан от бетон, собственост на Община Казанлък.

18-годишният А. А. решил да се качи на върха на фонтана, на около 2 метра височина. Там бил поставен бетонен орнамент, който А. А. се опитал чрез дърпане да извади. След като го издърпал, заедно с орнамента, А. А. загубил равновесие и паднал на земята върху основата на фонтана. Цялата конструкция е била разрушена, като отделни части са паднали на земята и са се счупили. Фонтана е на стойност около 2 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 27.01.2018 г. в гр.Казанлък противозаконно е унищожена чужда движима вещ- декоративен фонтан от бетон.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествие, разпитани са в качеството на свидетели всички участници в инцидента, назначени са: техническа експертиза, която ще даде информация от видеозаснемането в района и оценителна експертиза, която ще установи каква част от фонтана е унищожена и повредена и на каква стойност е причинената щета.

Активните действия по събиране на доказателства, под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък, продължават. След изготвяне на експертизите предстои привличане на обвиняемо лице. Срокът за разследване е двумесечен.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

31 януари 2018 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram