Остри дебати в местния парламент по Бюджет 2018. БСП скочи яростно на ГЕРБ

За яростна дискусия по параметрите на общинския бюджет, съобщава нашият екип от заседанието на Общинския съвет на Казанлък, където се обсъжда на второ четене разпределението на средствата в тазгодишния портфейл.

Опозицията от БСП остро се противопостави на предложения от управляващите от ГЕРБ бюджет и предизвика парлив дебат.

Горещият картоф се оказа настояването на опозицията да бъдат премахнати таксите за детските ясли и градини, което мнозинството категорично отхвърля за пореден път.

За подхвърлени саркастични реплики между спорещите страни, информира екипът ни, както и за опити от страна на старейшините он ГЕРБ да изместват основната тема за парите в общинската хазна, пренасочвайки дебата към Истанбулската конвенция.

С влизането наскоро в Общинския съвет на Моника Динева /БСП/ и съпратийката й Румяна Друмева, заседанията започват да приличат на място за реален дебат. И двете са с дълъг опит като общински съветници, а Друмева бе и четири години начело на малкия ни парламент /1995-1999/. Тя влезе в Об съвет преди дни на мястото на подалия оставка Николай Терзиев, експредседател на местната организация на БСП, а Динева се включи преди месеци в състава на старейшините, след като Донка Симеонова бе избрана за депутат.

Години наред заседанията бяха доминирани единствено от авторитарните позиции на ГЕРБ, а опозицията от БСП бе вяла и безропотна. Днес за първи път сесията стана място за сблъсък на мнения и предложения, на невиждан досега спор, цветущ език и опити за оригиналничене.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram