Казанлъшко участие в Януарската изложба на НБП

За 17-и пореден път на 21 януари в старозагорската зала „Байер“ бе открита традиционната Януарска младежка художествена изложба, съобщи www.nbp.bg.

Нейни организатори са Фондация „Пламък“-Стара Загора, Старозагорската група на художниците с подкрепата на „Национална бизнес поща“.

Тази година участват млади творци от Стара Загора, от Гимназия „Акад. Дечко Уузунов“ в Казанлък и студенти от Великотърновския университет. Това разширява географията на изложбата.
Главният редактор на „Национална бизнес поща“ Петър Драгиев поздрави младите автори. Тези 17 мига през януари, каза той, вече години наред стоплят много хора. Знам, че понякога е много тежко, но никога не се отчайвайте. Много светли имена са минавали през много по-големи трудности, подчерта Драгиев и даде пример с един от най-големите художници на България – казанлъчанина Иван Милев. Учител е бил, а е ходел с налъми, за да събира пари и да учи художество, за да стигне до великолепните си картини. Сирак Скитник пише за Милев след смъртта му: „една жадна душа, живяла някога в дъното на коралово море“. Късче от такава жадна душа ви пожелавам да носите винаги в себе, пожела главният редактор на НБП на младите художници.

На снимката: Елеонора Атанасова, преподавател в казанлъшката Художествена гимназия и нейна ученичка са участници в изложбата

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram