„Казанлък“ гостува на „Сливен“след историческия успех за клуба

Женският отбор на „Казанлък“ ще запише трета среща от началото на пролетния полусезон във волейболния елит срещу аутсайдерът „Сливен“ тази събота. Срещата е от 16:00 часа в зала „Асеновец“. Неочаквано миналата седмица, за първи път от 12 срещи за сезона, тимът на Сливен постигна успех, като надигра „Славия“ с 3:1.
С това, ВК „Сливен“, който е новак в този шампионат, записа първа историческа победа в своето съществуване до сега. Едва около 100 местни фена станаха свидетели на успеха на волейболистките, които до скоро можеше и да бъдат разформировани, но все пак тимът бе спасен.
Домакините имат своите първи три точки в класирането. Въпреки това, заемат последното шесто място в таблицата, като преди тях са Белите, които са на пето място с 6 точки. „Казанлък Волей“ е четвърти с 15 точки, но с мач по-малко от останалите, тъй като срещата с „Марица“ Пловдив, с която трябваше да стартира полусезона бе отложена за февруари. „Левски“, „Марица“, ЦСКА- така в момента изглежда подреждането на лидерите в групата. Сините се откъснаха с 36 точки пред останалите, без да оставят възможност преднината им скоро да бъде наваксана. Пловдивският „Марица“ е на 4 точки разстояние от водача в класирането, с мач по-малко. ЦСКА поизостана с 22 точки, след 6-те си загуби за сезона.
В последния си двубой волейболистките на Казанлък изпуснаха да победят ЦСКА у дома в дербито на 12-ия шампионатен кръг, като паднаха с 2:3 гейма. Седем са вече загубите и едва пет победите за казанлъчанки, като евентуален успех над „Сливен“ тази събота и загуба на ЦСКА от „Левски“ ще ги доближи повече до третото място в таблицата, макар че наваксването на изпуснатите точки няма да бъде лесна задача.
Третият двубой, който ще бъде изигран в събота от женското първенство, е „Марица“ – „Славия“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram