Над 1 млн.лв. за селата предвижда бюджетът на Община Стара Загора за 2015 г.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров откри ремонтираната сграда на кметството в село Малко Кадиево, в която са разположени лекарски кабинет, манипулационна, административна част и сервизни помещения. Ремонтът на стойност близо 42 000 лева е осигурен от капиталовата програма на Община Стара Загора. Сградата е изцяло освежена, с нов покрив, нова дограма и ламиниран под.
„Винаги ще отделяме средства и ще помагаме на селата, защото те имат жив дух, пазят традициите и културата. Благодаря ви, че ви виждам тук, защото вие сте, които ще ползвате тази сграда“, обърна се Живко Тодоров към присъстващите жители на селото, кметове на близки села и гости, които го посрещнаха с духова музика и пита хляб.
„Община Стара Загора заделя средства за читалищата и селата, защото възрастните хора се нуждаят от подкрепа, за да не изпадат в изолация. Те трябва да имат място, където да бъдат заедно, млади и стари да поддържат традициите и духа си, и да се подкрепят“, каза още кметът.
Той съобщи, че през тази година в общинския бюджет са заделени над 1 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата и условията за живот във всички 51 села. „Така ще се борим срещу обезлюдяването им, можем да си позволим да ги поддържаме в добро състояние. Държавната политика в областта на земеделието трябва да подкрепя българските производители, което ще запази живота в селата“, каза още старозагорският кмет.
Кметският наместник Теньо Тенев припомни, че преди две години с негово съдействие бе изцяло ремонтирано местното читалище „Митьо Станев-1929“ , което разполага с библиотека, читалня, просторна зала и сервизни помещения. Ремонт за 11 600 лева бе извършен и на пенсионерския клуб в съседната сграда. Днес там бе открит и младежки клуб с предоставените от читалището 1 200 лева.
Малко Кадиево се намира на 9 км. от Стара Загора и в него живеят около 320 души.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram